دوشنبه ۱۳۹۴/۰۲/۱۴

صلح جو ، عضو شوراي اسلامي شهر قزوين:

مساجد پل ارتباط فرهنگي بين نسل گذشته و امروز است

رئيس کميسيون فرهنگي شوراي شهر قزوين گفت: مساجد به عنوان مراکزي براي برقراري ارتباط بين جوانان نسل گذشته و امروز است.

به گزارش روابط عمومي سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري؛ حسين صلح جو در آئين افتتاح چهارمين دوره طرح محله ما که در سالن آمفي تئاتر  فرهنگسراي بانو حضرت زهرا(س) برگزار شد، گفت: طرح محله ما يکي از مردمي‌ ترين و موفق ‌ترين طرح ‌هاي مجموعه شهرداري در کنار ساير فعاليت‌ ها است که بايد توسعه پيدا کند.
 
وي ادامه داد: يکي از ويژگي ‌هاي طرح محله ما، هم محور بودن و حضور و استقرار آن در مساجد يعني محل مطالبات مردمي است که بر اساس فرمايشات امام راحل (ره) مساجد سنگر است و بايد حفظ شوند.
 
رئيس کميسيون فرهنگي شوراي اسلامي قزوين مساجد را محل ارتباط نسل گذشته و امروز دانست و اظهار کرد: مساجد محلي براي بازگو کردن مشکلات مردم و پايگاه عبادت و جايگاه سياست است.
 
وي تصريح کرد: مساجد از جمله مراکزي است که مي ‌توان بين جوانان نسل گذشته و امروز ارتباط خوب فرهنگي ايجاد کرد که يکي از اهداف طرح محله ما است که جاي فعاليت بيشتري را به خود اختصاص داده و بايد گسترش يابد.
 
صلح جو افزود: روحانيون، خادمان و پيشکسوتان عرصه فرهنگي در سر پنجه و نوک پيکان خدمت قرار دارند که با ايجاد نشاط و شادابي در محلات مختلف، در عرصه فرهنگي و اجتماعي فعال هستند.
 
وي تأکيد کرد: تقويت برنامه ‌هاي مديريت شهري، برون سپاري برنامه ‌هاي شهري و مشارکت آگاهانه به لحاظ کيفيت و بهبود بخشي برنامه شهري و اين که بتوانند نهاد سازماني شهرداري را به نهاد اجتماعي تبديل کنند از جمله ويژگي هاي فعالان فرهنگي محلات است.
 
اين مقام مسئول خاطر نشان کرد: اميد است  با توسعه اين طرح به تعداد محلات بيشتر، برقراري نظم و توسعه متوازن شهري در بحث تبليغات، ترويج فرهنگ اهل بيت(ع) و ترويج فرهنگ ايثار و شهادت را شاهد باشيم.
 
وي توضيح داد: به منظور تشويق و ترغيب محلات به فعاليت بيشتر و با توجه به گزارشي که از سوي مسئولين ارائه شد و معيارهايي چون ميزان فعاليت و مشارکت اعضاي محلات در انجام امور رتبه بندي شده  اگرچه همه محلات فعال هستند.
 
صلح جو گفت: در سال جاري، 27 برنامه براي محلات تعريف شده که با حضور فعالانه، آگاهانه و ارتقاء سطح حقوق شهروندي در محلات شاهد رشد روزافزون اين طرح خواهيم بود.
 
وي اعلام کرد: طرح محله ما از مکان ‌هايي است که شوراياري‌ ها بايد با آنان هماهنگ ‌تر شده و براي ارائه خدمات بيشتر به مردم از اين برنامه بهره مند شوند.
 
رئيس کميسيون فرهنگي شوراي  شهر قزوين اظهار کرد: پيشنهاد مي ‌کنم در همه محلات 14 گانه شهر قزوين وب سايتي به نام هر محله راه اندازي، تمام فعاليت هاي اجتماعي و فرهنگي محله در آن شبکه ثبت و مسئولان طرح و شوراياري ها در محلات مشخص شود.
 
وي افزود: با راه اندازي اين سامانه افراد مي ‌توانند بدون اين که حضور فيزيکي داشته باشند ميزان مشارکت، توان و ساعات مشارکت خود را با مديريت  محلات هماهنگ کنند.
 
صلح جو يادآور شد: اميدورام در سال 94 شاهد رشد نموداري بيشتري نسبت به عملکرد فعالان فرهنگي محلات به لحاظ تقويت فرهنگ حقوق شهروندي و تقويت فرهنگ حقوق اسلامي باشيم و بتوانيم خدمات ارزشمندي را به شهروندان  نيز ارائه دهيم.
 
در ادامه اين مراسم سعيد وزيري نژاد، مديرعامل سازمان فرهنگي و ورزشي شهرداري قزوين گفت: در سال دولت و ملت، همدلي و همزباني قرار داريم که ترجمه اين شعار، اعتقاد به جمله «ما مي‌توانيم است» که مردم ايران در صحنه هاي مختلف نظام به اين موضوع را به اثبات رسانده ‌اند.
 
وي گفت: اين مقام در حوزه مباحث فرهنگي و اجتماعي در سطح شهر با تقسيم بندي محلات، از چهار سال پيش اين اعتماد به مردم قزوين شکل گرفت و امروز ثمره تلاش سربازان گمنام در خط مقدم فرهنگي را که دلسوزانه و خالصانه با اجراي برنامه هاي مختلف در حوزه هاي فرهنگي و اجتماعي که در دلِ محلات فعاليت دارند، مشاهده مي‌ کنيم.
 
وزيري‌نژاد تصريح کرد: از دوره سوم شوراي شهر، محله محوري در دستور کار قرار گرفته و امروز 14 محله در سطح شهر شکل گرفته که با هم فکري مردم برنامه ها انجام مي ‌شود و سازمان نقش مشارکتي، همراهي، پشتيباني و نظارت در اجراي صحيح برنامه ها را انجام مي ‌دهند.
 
وي تأکيد کرد: اصل اجراي طرح محله ما اعتماد و اعتقاد به مردم بود و امروز تمامي مراکز سازمان جز بخش ستادي سازمان، توسط مردم و بخش خصوصي اداره مي ‌شود.
 
وزيري نژاد افزود: شهرداري قزوين جزء معدود شهرداري ‌هايي است که با استفاده از اين رويکرد در مباحث فرهنگي و اجتماعي به نيروهاي فرهنگي شهر خود اعتماد داشته و اين فضاها را در اختيار آنان قرار داده است.
 
اين مقام مسئول تصريح کرد: اعضاي شوراي شهر نيز کمک زيادي در اين زمينه داشتند به ويژه در بحث بودجه و اميدواريم در سال جاري در راستاي رفع معضلات فرهنگي جامعه نيز اقدامات موثري انجام شود.
 
وي اعلام کرد: خوشبختانه اعتماد و اعتقاد به مردم که همواره از تاکيدات امام (ره) و  مقام معظم رهبري بود، تحقق پيدا کرده است البته به شکلي که افراد نخبه در محلات گرد هم آمده و در مورد امور مختلف تصميم گيري و برنامه ريزي مي کنند.
 
وزيري نژاد عنوان کرد: با وجود درخواست برخي محلات مبني بر عضو شدن در اين برنامه به دليل محدوديت منابع مالي قادر به پذيرش درخواست آنان نبوديم که اميدواريم با همکاري شوراي اسلامي شهر شتابي در اين روند صورت گيرد و تعداد محلات از 14 به بيشتر ارتقاء يابد.
 
وي اضافه کرد: با توجه به تجربه کسب شده در طول چهار سال در حال حاضر هر يک از محلات داراي اين ظرفيت است که معين محلات ديگر شوند بنابراين براي راه اندازي حداقل 14 محله ديگر نبايد با مشکل مواجه شويم.
 
مديرعامل سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين توضيح داد: با تجربه موجود در محلات و ارائه آموزش هاي لازم از سوي اين محلات به محله هاي جديد و با وجود تنگناهاي مالي با کمک خلاقيت، استفاده از تمام ظرفيت هاي موجود در همه دستگاه ها و رعايت اصل صرفه جويي، استعداد و پتانسيل محلات مي ‌توان به نحو مطلوب تري عمل کرد.
 
وي با اشاره به موفقيت طرح محله ما در اجراي برنامه ها خاطر نشان کرد: اين طرح به الگويي براي ساير استان ها تبديل شده به طوري که همواره خواهان ارسال آئين نامه ها و دستورالعمل هاي اجراي اين طرح براي اجرا در شهر خود بودند.
 
وزيري نژاد گفت: ايجاد حس تعلق به محلات از اهداف شورا و شهرداري بوده بنابراين با راه اندازي محلات تلاش شد تا دغدغه حس تعلق به محلات در کنار حس تقويت شهري و ملي که اجزاي مختلف هويت هستند در ميان شهروندان ايجاد شود.
 
در ادامه اين برنامه مدير اجرايي طرح محله ما  امير علي مظاهري اظهار کرد: با فعاليت و همکاري مطلوب دست‌اندرکاران اين طرح، به لطف خدا يک هزار و يکصدو پنجاهمين روز از شروع اجراي اين طرح با موفقيت سپري شد.
 
وي افزود: هدف اصلي اين جلسه، قدرداني از زحمات دوستاني است که بدون اينکه نامي از آنان برده شود، در مجموعه محلات با دغدغه و به صورت شبانه ‌روزي مشغول به فعاليت هستند.
 
اين مقام مسئول  اعلام کرد: با بررسي و شناسايي نقاط ضعف اين طرح و تلاش در راستاي رفع آن ها، اميداست در سال 94 حضور موفقي در عرصه ‌هاي مختلف فرهنگي داشته باشيم.
 
مدير اجرايي طرح محله ما توضيح داد: يکي از نقاط قوت اين طرح از روز اول تا کنون بحث ساختارسازي است به طوري که امروز محلاتي با ساختارهاي منسجم تر نسبت به سال 91 داريم که توانسته ‌اند با مجموعه مديريت شهري زباني مشترک داشته و با هم تبادل اطلاعات داشته باشند.
 
وي خاطر نشان کرد: در حال حاضر محلات سطح شهر در حوزه‌هاي مختلف فرهنگي، اجتماعي، علمي و ورزشي در حال برنامه ريزي براي اجراي برنامه هاي متنوع هستند و امروزه محلات توانسته ‌اند با همفکري و تعامل بيشتر با کانون‌هاي مساجد و ساير مراکز مربوطه و با جلوگيري از موازي‌ کاري به نقطه نظر واحدي رسيده و به اجراي برنامه‌هاي فرهنگي بپردازند.
 
مظاهري تصريح کرد: يکي از اتفاقات خوب و مثبتي که در اين طرح شاهد هستيم همکاري سازمان هايي همچون آتش نشاني و خدمات ايمني، مديريت پسماند، حمل و نقل و ترافيک، مجموعه شهرداري و معاونت اجتماعي نيروي انتظامي، دانشگاه علوم  پزشکي، جمعيت هلال احمر استان  است که در برگزاري مطلوب برنامه ها و در راستاي ارائه آموزش حضور موثري داشتند.
 
وي تأکيد کرد: در سال 94 بايد تعداد سازمان هاي فعال را در اجراي برنامه ها افزايش دهيم تا با حضور سازمان هاي ديگر شاهد اجراي برنامه هاي بهتر در سال 94 باشيم.
 
مدير اجرايي طرح محله ما خاطر نشان کرد: در سال 94 بايد ساختار مديريت محلات را کامل‌تر کنيم و با وجود قرار گرفتن در جايگاه مناسب، يکي از برنامه هاي مهم طرح محله ما در سال 94 تقويت حوزه بانوان و نوجوانان است تا اتفاقات مثبت و سازنده‌اي را در سطح شهر شاهد باشيم.
 

لازم به ذکر است در پايان اين مراسم از فعالان فرهنگي محلات تجليل به عمل آمد. 

تصاویر مرتبط