شنبه ۱۳۹۸/۰۶/۱۶

به مناسبت هفته فرهنگی قزوین؛

آیین اختتامیه نمایشگاه دستخط 5 در قزوین برگزار شد

آیین اختتامیه نمایشگاه دستخط با حضور درافشانی سرپرست شهرداری قزوین،قافله باشی رئیس کمیسیون فرهنگی،اجتماعی هنری شورای اسلامی شهر و اسماعیلی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین و غلامحسین امیرخانی استاد برجسته خوشنویسی کشورمان ر نگارخانه و سالن اجتماعات فرهنگسرای بانو حضرت زهرا(س) برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی تئاتر سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین؛اسماعیلی،مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین گفت:خیلی خرسندم که در جمع هنرمندان عزیز به ویژه استاد امیرخانی بزرگ و استاد شیرازی هستم و از همه افرادی که در برگزاری این رویداد فرهنگی هنری نقش ایفا کرده اند تشکر میکنم.

محمد حسین اسماعیلی افزود:سخن گفتن از هنر اصیل خوشنویسی در جمع شما بزرگان دشوار است؛ جایگاهی که این هنر در کشور ما دارد بر همگان واضح و مبرهن است زیرا این هنر علاوه بر اینکه هنری کاملا ایرانی است، ویژگی خاصی دارد و آن اینکه با ارزش ها و اعتقادات ما گره خورده است و از این لحاظ تقدس ویژه ای می یابد و این جایگاه خاص باعث می شود مردم نیز اقبال ویژه ای نسبت به این هنر والا و ارزشمند داشته باشند.

وی اضافه کرد:لذا با توجه به این اقبال عمومی نسبت به هنر خوشنویسی، انجمن خوشنویسان ایران وظیفه بسیار سنگینی را دارد و به عنوان قدیمی ترین تشکل هنری کشور توانسته بستر خوبی را برای آموزش و توسعه این هنر در کشور عزیزمان ایران فراهم کند.

اسماعیلی ادامه داد: می دانیم که استان قزوین از ابتدا به عنوان خواستگاه هنر خوشنویسی مطرح بوده و بزرگان خوشنویسی کشور در این دیار نشر و نمو یافته اند و قزوین امروزه به عنوان پایتخت خوشنویسی ایران مورد توجه قرار گرفته است.

به گفته وی  بنابر این ما در استان قزوین نسبت به سایر نقاط کشور وظیفه بیشتری را برگردن خود احساس می کنیم زیرا با توجه به اینکه قزوین یک شاکله و یک هویت فرهنگی و تاریخی مسجلی دارد، زمینه انجام فعالیت فرهنگی در این بستر فراهم تر می باشد.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین گفت:اگر ما به عنوان پایتخت خوشنویسی می خواهیم خود را در کشور معرفی کنیم نباید فقط به دوسالانه های خوشنویسی بسنده کنیم بلکه باید به اندازه این اسم سنگین و با مسما جایگاه خود را تثبیت کنیم.

اسماعیلی افزود:بنابراین باید فعالیت های مستمری را در حوزه خوشنویسی در استان طراحی و اجرا کنیم و این کار نیاز به یک همگرایی و هم افزایی میان تمام نهادهای فرهنگی و همه اهالی فرهنگ و هنر به ویژه هنرمندان خوشنویسی را می طلبد و با توجه به اینکه استان قزوین خواستگاه استاد بزرگ امیرخانی نیز هست و ایشان همواره به این منطقه عنایت خاصی داشته اند، از این ظرفیت نیز باید استفاده کنیم تا بتوانیم برای متبلور شدن هرچه بهتر این هنر در استان قزوین گام های مصمم تری را برداریم.

استاد امیرخانی، رئیس شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران در قزوین در این مراسم گفت:همدلی و همکاری مجموعه مدیریت شهری قزوین در برگزاری برنامه های فرهنگی بسیار دلگرم کننده بوده و جای قدردانی دارد.

استاد غلامحسین امیرخانی افزود:کهن شهر تاریخی قزوین یکی از نادر شهرهای کشور است که اصالت فرهنگی و تاریخی خود را به خصوص در حوزه هنر خوشنویسی حفظ کرده است.

وی اظهار کرد:هیچ هنری به اندازه خوشنویسی در ایران رشد نداشته است.

 شایان ذکر است در این نمایشگاه آثار اساتیدی هچون غلامحسین امیرخانی، علی شیرازی، مجتبی ملک زاده، رضا بنی رضی از پنجم تا ١٥ شهریور در نگارخانه فرهنگسرای بانو  حضرت زهرا سازمان فرهنگی،اجتماعی و ورزشی شهرداری قزوین در معرض دید علاقمندان قرار گرفت.

پایان پیام.

تصاویر مرتبط