با مشارکت سازمان فرهنگی،اجتماعی و ورزشی شهرداری قزوین»
پنجمین اجلاس استانی نماز و مدرسه در قزوین برگزار شد
پنجمین اجلاس استانی نماز و مدرسه با مشارکت سازمان فرهنگی،اجتماعی و ورزشی شهرداری قزوین در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی استان قزوین برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگی،اجتماعی و ورزشی شهرداری قزوین؛ آیت الله عابدینی،نماینده ولی فقیه و امام جمعه قزوین گفت: توجه به نماز موجب آرامش و سلامت جامعه و کاهش آسیب های اجتماعی می شود.
آیت الله عبدالکریم عابدینی افزود:انسانی که اهل ذکر باشند آرامش دارند، چون در ذکر طمانینه هست، وقتی دل آرام شد انسان امیدوار به آینده می شود و از مرگ ترس ندارد و خانواده ارامش پیدا می کند و ناهنجاری ها کم می شود، محله و شهر آرامش پیدا می کند.
وی اظهار کرد:فرزندان خود را در همان سنین دانشآموزی با حلاوت نماز، ذکر، جمعه، جماعت و انس با قرآن آشنا کنیم تا صاحب جامعهای متعالی شویم.
جمالی پور،استاندار قزوین نیز گفت: جامعه ای که اهل نماز است باید اخلاق علوی و رفتار نبوی هم در آن جاری باشد تا آینده آن تضمین شود.
هدایت الله جمالی پور در این اجلاس ضمن تقدیر از کسانی که در ترویج فرهنگ نماز تلاش می کنند گفت: عبادت از طریق نماز اتفاق می افتد اما نماز خواندن با عامل بودن به نماز فرق دارد زیرا کسی که نماز بخواند و اهل عمل نباشد هم به خود و هم جامعه آسیب می زند و رفتارغیر اخلاقی شکل می گیرد.
استاندار قزوین تصریح کرد: اگر نماز خوان شدیم و تهمت زدیم و مخل اخلاق بودیم فقط نماز را خوانده ایم و عامل نبوده ایم و مشکل امروز جامعه این است که خیلی ها نماز می خوانند ولی رفتارمان دینی و تقوایی نیست.
جمالی پور اظهارداشت: امروز دنیا در حوزه آموزش و پرورش در سنین کودکی سرمایه گذاری کرده به نتیجه رسیده اند و ما هم در یک مقطع وقتی برای بستن کمربند ایمنی آموزش کودکان را جدی گرفتیم به نتایج خوبی رسیدیم.
جمالی پور یادآورشد: بخشی از آموزش احکام دینی باید در مدارس گفته شود و از آنجا که روحانیت و مساجد نقش برجسته ای در ترویج علوم دینی دارند لازم است از آنها در مدارس بیشتر استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: باید مدرسه و مسجد در کنار هم به عنوان یک کانون تربیتی محسوب شود و در مساجد مسایل اجتماعی گفته شود و اداره آن نیز توسط خود مردم بویژه جوانان باشد.
حجت الاسلام محمدیان دبیر ستاد تفسیر قرآن کشور گفت: دعوت دانش آموزان به نماز باید بر اساس روش های تربیتی انبیا و مبتنی بر عقلانیت، فطرت و مصالح فردی و اجتماعی باشد تا تاثیر بگذارد.
حجت الاسلام محی الدین محمدیان در این همایش گفت: باید ببینیم مخاطبان ما چه ویژگی هایی دارند و چه موانعی در مسیر اقامه نماز وجود دارد و وظیفه روحانیت، والدین، معلمان در مقابل نسل جوان چیست.
محمدیان اظهارداشت: باید ببینیم مخاطبان چه کسانی هستند و آنها را دسته بندی کنیم و از آنجا که با دانش آموزان ۶ تا ۱۸ ساله طرف هستیم باید به گونه ای رفتار کنیم که تاثیرگذار باشد.
وی بیان کرد: در مقطع پیش دبستانی و ابتدایی نباید با امر و نهی چادر سر فرزندان کنیم و رفتار آمرانه نتیجه نمی دهد.
دبیر ستاد تفسیر قرآن کشور یادآورشد: لازم است احساس مذهبی کودکان را تقویت کنیم و از قصه های قرآنی برای تاثیرگذاریاستفاده کنیم و حس مذهبی وقتی توام با مهر باشد تاثیرگذار است و حس مذهبی با گفتن نعمت های ملموس است و با جهنم نمی شود.
وی افزود: سخت ترین دوره تربیتی مقطع دبیرستان است که نه به شکوفایی عقلی رسیده اند و نه از والدین تربیت می پذیرند و دنبال استقلال و استدلال هستند و ما وظیفه داریم مسئولیت اجتماعی به آنها واگذار کنیم تا استقلال آنها حفظ شود.
حجت الاسلام محمدیان تصریح کرد: چرا بچه ها که به هیبت مساجد می آیند به آنها هویت مستقل نمی دهیم، اسمشان را نمی بریم تا دانش آموز احساس عزتمندی کند.
وی بیان کرد: استدلال خواهی از ویژگی های این دوره است و گاهی برخی حرفهایی می زنیم که قابل فهم دانش آموز نیست و بلوغ لازم دارد و گروههای هم سن و سال برایش اهمیت دارد مراقبت غیرمحسوس نکنیم آسیب می بینند لذا بهتر است نماز را بدهیم خودشان اقامه کنند و از مشارکت اجتماعی کودکان استفاده کنید.
این مسئول افزود:در آموزش و پرورش بیشترین تعلیم و تربیت باید ویژه دختران باشد و در امور تربیتی، کانون های مذهبی، ورزشی و دینی دختران را در اولویت قرار دهیم زیرا اگر یک مادر را درست تربیت کنیم یک نسل تربیت شده است.
گفتنی است،شهرداری قزوین رتبه شایسته تقدیر ویژه را در ارزیابیهای ستاد اقامه نماز استان در اجرای برنامههای ابلاغی در توسعه فرهنگ نماز کسب کرد و در این همایش از شهرداری قزوین تقدیر بعمل آمد.
لازم به ذکر است،از فعالان نماز ادارات و یاوران نماز استان تجلیل شد .
پایان پیام.