وزيري نژاد، مدير عامل سازمان فرهنگي ورزشي شهرداي قزوين:
انسجام اجتماعي از کارکردهاي مهم توسعه ورزش شهري است
مدير عامل سازمان فرهنگي در اولين سمپوزيوم علمي ورزش شهروندي در پايتخت درباره نقش شهرداري ها در توسعه زيرساختهاي ورزشي صحبت کرد.
مدير عامل سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين گفت: توسعه ورزش در شهر ها علاوه بر افزايش سلامت جسمي و روحي شهروندان، موجب انسجام اجتماعي مي شود و از سويي، حس تعلق شهروندان به يکديگر و جامعه محلي را افزايش داده و تأثير بسيار مثبتي را در اقدامات گروهي براي بهبود محيط زيست شهري فراهم مي کند.
به گزارش روابط عمومي سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين؛ سعيد وزيري نژاد افزود: لزوم سرمايه گذاري شهرداري ها در حوزه ورزش، واقعيتي است که به طور طبيعي در ذهن مخاطبان عملکرد مديريت شهري براي ايجاد زير ساختهاي ورزشي ايجاد مي شود و چون دولت در اين بخش مسئوليت مستقيم دارد پاي ديگر نهادهاي مسئول نيز به ميان مي آيد.
وي با بيان اينکه در شهرهاي کنوني نوع فعاليتهاي فيزيکي تغيير يافته و نياز به اين مهم با ارتقاء امکانات زندگي بيشتر شده است ادامه داد: مشغله بيش از حد افراد، نا مساعد بودن محيط طبيعي و اجتماعي شهري و آلودگيهاي موجود، شهروندان را به اتوموبيل بيشتر وابسته کرده و از طرفي اوقات فراغت آنان با کمترين تحرک و فعاليت بدني همراه است.
وزيري نژاد با تأکيد بر اينکه آمارها بيانگر اين واقعيت است که بيشترين مرگ و مير در شهرها بر اثر ايست قلبي صورت گرفته، افزود: بر اساس آمارها در سال 2000، 60 درصد علت مرگ در جهان به طور مستقيم و غير مستقيم با بي تحرکي و کم تحرکي ارتباط داشته و پيش بيني مي شود در سال 2020 اين رقم به 73 درصد برسد.
اين مسئول اضافه کرد: برخي متخصصان اين نوع مشکلات فيزيکي و کم تحرکي را "بيماري هاي شهري" نيز مي نامند؛ فقر حرکتي مشکلات بسياري همچون بيماري هاي قلبي، روحي-رواني، تنفسي، پيري زود هنگام و پوکي استخوان را ايجاد مي کند.
وي با تأکيد بر اينکه شهر خوب بدون شهروندان سالم ساختني نيست و شهروند سالم بدون ورزش دست يافتني نيست، گفت: ورزش مکاني را براي ملاقات فراهم مي آورد، به زندگي معنا مي بخشد و معاني مشترکي براي شهروندان ايجاد مي کند.
وزيري نژاد ايجاد فرصتي براي تعاملات اجتماعي مثبت شهروندان، يادگيري مهارتهاي اجتماعي و تنظيم اهداف جمعي را از ديگر مزيتهاي ورزش در جامعه شهر نشين برشمرد و اظهار کرد: تأثير ورزش بر انسجام اجتماعي به خصوص در بافتهاي فرسوده و مسئله دار غير قابل انکار است و شهرداري به عنوان متولي اداره شهر و نهادي اجتماعي خود را در تعيين سرنوشت درست شهروندان مؤثر مي داند و نمي تواند به واسطه مسئوليت ديگران، از توجه به اين مقوله غفلت ورزد.
وزيري نژاد يادآورشد: قطع به يقين گسترش ورزش و همگاني کردن آن، بدون گسترش عادلانه زير ساختها و اماکن ورزشي در سطح شهرها غير ممکن خواهد بود و شهرداريها با برنامه ريزي هدفمند مي توانند با احداث زمينهاي ورزشي محلات، سوله هاي ورزشي، نصب ستهاي ورزشي در بوستانها و موارد اينچنيني نقش محوري را در ساختن جامعه اي سالم ايفا کنند.
وي در ادامه گزارشي از وضعيت ورزش و زير ساختهاي مربوط به اين بخش در شهر قزوين ارائه داد.گفتني است، اولين سمپوزيوم علمي ورزش شهروندي در روزهاي ششم و هفتم اسفند ماه با حضور مديران ورزش کلانشهرهاي کشور و مراکز استانها به ميزباني سازمان ورزش شهرداري تهران در آکادمي ورزش شهرداري پايتخت برگزار شد.
پايان پيام